Waterval

Geschreven door Marjan Marinissen.
Het water valt, veel, heel veel water valt. Een waterval. Het kan maar één kant op. Over de rand, naar beneden en dan weer verder. Geen keus. Alleen vooruit. Dat is wat ik voel op dit moment. Er is geen stop, geen halt, geen mogelijkheid voor pauze. Altijd maar door. Het geluid is oorverdovend, bij het over de rand gaan en het neerstorten hoor je jezelf niet meer denken. Een alles overheersend geluid van vallend water. Ik kan alleen maar door. Wat wil ik? Wat kan ik? Want na de waterval en de bruisende, kolkende massa beneden aan de waterval, ontstaat een eindje verderop een ophoping van schuim. Ontstaan door de combinatie van het water, de lucht en het geweld. Het schuim drijft, is zonder geluid… verstilling… De rivier zoekt rustig en stil haar weg. Het schuim drijft mee en is uiteindelijk verdwenen. Is dit de ommekeer?

Geschreven met behulp van inspiratiekaarten tijdens de workshop ‘Schrijven iedereen kan het’ gegeven door Anke de Jong-Koelé op 26 maart 2015 tijdens het CoachConfetti Café. Door Marjan Marinissen.

Spreekt dit je aan? Wil je hier eens over praten?
Neem contact op met Marjan Marinissen.
MarjanCoaching, Houten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *