Mijn boek schrijven…

Geschreven door Marjan Marinissen.
Schrijf.
Wat hoor ik van mensen (lees: deskundigen) om mij heen? Het maakt niet uit of je coach, ondernemer of iemand bent die al jaren droomt van jouw eigen geschreven boek.

Schrijf je eigen boek, dan …
… krijg je meer bekendheid
… wordt je gezien als een deskundige of zelfs expert op jouw vakgebied
… klanten komen eerder naar jou toe
… het is zo leuk om te doen (en om een boek met jouw naam erop in je boekenkast hebben)
… je kunt veel meer mensen helpen of informeren via je boek
En ga zo maar door!

Smoezen.
Nou, ik kan je zeggen dat ik het doodeng vind! Wat moet ik in hemelsnaam schrijven? Welk onderwerp is interessant? Wie wil lezen wat ik te melden heb? Is het wel interessant genoeg? Hoe kom je tot een boek? Wat is een leesbare volgorde? Heb ik wel genoeg om een echt boek te vullen?
Kortom, honderdduizend redenen om er maar niet aan te beginnen.

Moed.
Of zou er toch een mogelijkheid zijn? Weet je wat, ik verzamel moed en spreek mezelf met compassie toe: “Je kunt in ieder geval een keer onderzoeken of het wat voor je is! Waarom zou jij het niet kunnen, een boek schrijven?”.

Workshop.
Wil jij dat ook? Kom dan, net als ik, naar het CoachConfetti Café op 21 mei a.s. Hier komt Hedwig van Lier van Bureau Artemis voor begeleiding van auteurs een miniworkshop geven “Kickstart je boek”. Hier werk je je idee uit naar een concept voor een boek. Waar gaat het over, voor wie is het bedoeld, welke onderwerpen komen aan bod en wat maakt jouw boek uniek.

Meer.
Als je dan de smaak te pakken hebt, kun je gelijk doorstomen naar de Masterclass “Kickstart je boek” op 5 juni 2015. Hier kun je de volgende stap maken: Je maakt een gedetailleerd schrijfplan, Hedwig helpt je te inventariseren welke aanvullende middelen je nog nodig hebt voor je boek, bijv. illustraties, oefeningen, praktijkvoorbeelden of multimedia. Je verdiept je in jouw schrijfstijl en tot slot start je met het schrijven van je eerste hoofdstuk.

Wauw! Dat lijkt me wel wat!! Zou het dan toch lukken? Een eigen boek schrijven!

Voor meer informatie neem gerust contact met Marjan op via info@coachconfetti.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *